ŠAH KLUB KOLUBARA
Lazarevac
osnovan 1957

Kolubarina Škola Šaha

Najvažniji segment rada i poslovanja kluba je rad sa decom.škola šaha se odvija po najsavremenijem planu i programu. Školu vodi trenutno najjači lazarevački šahista diplomirani trener MK Draško Čitakovič. Šklolu šaha, osnovao je majstor šha Radenko Kokanović jedan od najznamenitijih lazarevačkih šahista svih vremena krajem osamdesetih godina prošlog veka. Od tada, pa do njegove prerane smrti, škola je iznedrila nekoliko uspešnih igrača.

Iz naše škole

Kakva je korist od šaha

Šah je korisan za decu Šah razvijaja levu hemisferu mozga i jačaju kongitivne sposobnosti kod dece, a to im kasnije u životu može pomoći da:
  1. Vešto i brzo rešavju problme,
  2. Predviđaju razne situacije u poslu
  3. Maštovito reše razne poslovne zadatke
  4. Imaju takmičrski duh i osećaj za timski rad (kroz ekipna takmičenja)
  5. Znatno unaprede memoriju
  6. Dobiju radne navike i spremno se uhvate u koštac sa zahtevnim poslovima i projektima

Korist od učenja šaha su voma pozitivne, tako da je u mnogim evropskim državama uveden u osnove škole, bilo kao deo nekog drugog predmeta (npr. matematike) ili kao samostalna aktivnost.

Takođe šah jača mentalni sklop dece, navikava ih na poraze što im u kasnijem žovotu može dosta značiti.

Kako upisati dete u našu školu šaha

Školu šaha vodi viši sportski trener iz oblasti šaha Draško Čitaković . Nastava se održava u prostorijama kluba subotom i nedeljom od 10 do 12 časova u zavisnosti od kategorije i radnim danom od 18 časova - po dogovoru. Da se ne bi zadžavali samo na predavanjima, često se igraju turniri i mečevi i simultantke u okviru treninga. Nastava se odvija po modelu Gufeljda i ali se koriste i drugi pristupi (Nimcović, Romanovski itd). Zahvaljujući saradnji sa beograskim omladinskim školama šaha i klubovima, česti su nastupi naših predstavnika na dečijim kadetskim turnirima u Batajnici, Mirijevu i Beogradu, kao i uzvratne posete


Telefon za informacije: 069-8364-832

Kontakt

Šah klub Kolubara
Svetog Save 1
Lazarevac 11550
e-mail

izrada : phpWizzard
kontakt