Šahovski klub Kolubara

Lazarevac

osnovan 1957
Učlanite se u klub ili upišite u našu školu šaha

Šah je, eminentno i izrazito, igra filozofa (Morfi)

Kolubarina Škola Šaha

Najvažniji segment rada i poslovanja kluba je rad sa decom.škola šaha se odvija po najsavremenijem planu i programu. Školu vodi trenutno najjači lazarevački šahista diplomirani trener MK Draško Čitakovič. Šklolu šaha, osnovao je majstor šha Radenko Kokanovič jedan od najznamenitijih lazarevačkih šahista svih vremena krajem osamdesetih godina prošlog veka. Od tada, pa do njegove prerane smrti, škola je iznedrila nekoliko uspešnih igrača.

 • Organizacija školskih takmičenja

  Kao gradski klub opštine Lazarevac, ŠK Kolubara organizuje školska pojedinačna i ekipna takmičenja u skladu sa kalendarom ŠSB, obično početkom Marta. Naročito veliko interesovanje pobuđuju ekipna takmičenja osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac.

 • On line lekcije

  Želite li da naučite šah ? Pogledajte naše on line lekcije na sajtu kluba. Lekcije su podeljene u nekoliko segmenata : otvaranja, strategija i središnica. Posean segment su izuzetne partije - šahovske lepotice

 • Omladinska i seniorska prvenstva

  Omladinska i seniorska prvenstva su deo naše redovne aktivnosti, koje se najčešće održavaju krajem godine

Kakve je korist od šaha

Šah je korisan za decu Jer razvijajući levu hemisferu mozga te jačaju svoje kongitivne sposobnosti a to im kasnije u & životu može pomoći da:
 1. Vešto i brzo rešavju problme,
 2. Predviđaju razne situacije u poslu
 3. Maštovito reše razne poslovne zadatke
 4. Imaju takmičrski duh i osećaj za timski rad (kroz ekipna takmičenja)
 5. Znatno unaprede memoriju
 6. Dobiju radne navike i spremno se uhvate u koštac sa zahtevnim poslovima i projektima

Korist od učenja šaha su voma pozitivne, tako da je u mnogim evropskim državama uveden u osnove škole, bilo kao deo nekog drugog predmeta (npr. matematike) ili kao samostalna aktivnost.

KAKO SE UČLANITI U KOLUBARINU ŠKOLU ŠAHA

školu šaha vodi viši sportski trener iz oblasti šaha Draško Čitaković. Nastava se održava u prostorijama kluba subotom i nedeljom od 10 do 12 časova u zavisnosti od kategorije i radnim danom od 18 časova - po dogovoru. Da se ne bi zadžavali samo na predavanjima, često se igraju turniri i mečevi i simultantke u okviru treninga. Nastava se odvija po modelu Gufeljda i ali se koriste i drugi pristupi (Nimcović, Romanovski itd). Zahvaljujući saradnji sa beograskim omladinskim školama šaha i klubovima, česti su nastupi naših predstavnika na dečijim kadetskim turnirima u Batajnici, Mirijevu i Beogradu, kao i uzvratne posete

telefon za informacije: 069-8364-832 ..ili.. 065-8120960